DBTS x Indigo Sessions

Årets festival har dragit igång på Bastun.

I år har vi äran att samarbeta med Indigo Sessions, ett återkommande danskoncept på Indigo i sommar. När lördagens sista akt går av scenen kring 01:00 uppmanar vi därför alla våra festivalbesökare att promenera in mot stan till Indigo där festandet fortsätter hela natten.

Från scenen förgyller Söndagsklubben (a.k.a. Patrik Salmi och Axel Jonsson) dansgolvet med allt från nostalgiska discoklassiker till tropiska rytmer och modern electronica. Varför inte avsluta sommarens bästa festival med att svänga på höfterna på sommarens hetaste dansgolv?

OBS. Festivalprogrammet fortsätter på Pub Bastun till ca 01:00 på lördag och därefter börjar den officiella efterfesten. Programmet fortsätter alltså i våra lokaler tills sista artisten spelat klart.

Spelscheman!

Nu är spelschemat här för festivalens alla dagar! 

Vi ses under veckoslutet! 

IMG_3734.PNG

Vargata Kroken

Vargata Kroken

Bromander, eller Staffan Lindström som han egentligen heter, kommer till Down by the Sauna i sommar och han har nu släppt sin första singel med tillhörande video.

Låten är en ode till sommaråland och videon innehåller både nya och gamla klipp från en sommaridyll som börjar nalkas. Och med sommaren kommer Down by the Sauna där ni kommer att få se Vargata Kroken framföras live!

Man kan dessutom följa Bromander på soundcloud och ifall ni inte redan gillar Down by the Sauna på Facebook tycker vi att ni kan ta och gå in och göra det nu på direkten! 

Philip Järvenpää tillbaka på Bastuns scen

Philip Järvenpää tillbaka på Bastuns scen

Philip Järvenpää kommer till Bastun igen!

Senast var han förband men drog mer folk än huvudakten så vi kan bara tänka oss hur det blir när han inte behöver dela affisch med ett obskyrt svenskt indieband.

Philip har trots hans ringa ålder redan hunnit göra sig ett namn på den åländska musikscenen via bejublade spelningar på Idrottsgalan och hans kännspaka röst som låter mer 1960-tal än 2010-tal. 

Så här säger Philip själv om konserten:

”Jag har släppt en låt som heter Heartbreak som just nu snurrar på Ålands radio. Jag bor numera i Österbotten där jag också kommer ifrån ursprungligen, men kommer fortfarande tillbaks till Åland med jämna mellanrum och gör spelningar. På Bastun kommer jag då spela en hel del av de låtar som inspirerat mig till att bli musiker, låtar av Roy Orbison, Elvis presley, Hurriganes och mycket annat som jag har lyssnat på sedan barnafötter. Dessutom en hel del egenskrivet material, 50/60 som Remu från Hurriganes sa. Det blir ju också förstås en massa urflippat mellansnack som vanligt. Jag kommer också ha med mig en gästartist som heter Cecilia Öhberg.”

Så boka in den 13:e maj i era kalendrar och se till att ta er till Bastun för att se Philip live på Ålands bästa scen.

Love Rebel Gang på Down by the Sauna!

Love Rebel Gang på Down by the Sauna!

Nu är äntligen förberedelserna inför sommarens höjdpunkt, festivalen Down by the Sauna på Bastun i sommar, igång!

För några dagar sedan släppte vi första bandet som ska spela och efter varje släpp kommer vi att göra lite utförligare presentationer av banden på DBTS:s facebooksida och här på bloggen.

Så without further ado, vi ger er Love Rebel Gang:

LOVE REBEL GANG TILL DOWN BY THE SAUNA! Stockholmsbaserade Love Rebel Gang försätter publiken i trans med sin medryckande psykedeliska indierock och sina hjärtskärande melodier. När Love Rebel Gang gästar Down by the Sauna är de nyligen hemkomna från en turné i Polen och Ukraina (såvida de kommer tillbaka levande) och till hösten planerar bandet släppa sin första skiva - Give Love A Chance.

"Musiken är vår enda ljuspunkt i mörkret, musiken är kärleken. Vi kanske har andra ljuspunkter också och ibland så är inte ens musiken kärleken. Då är det bara hat i hjärtat och kanske lite koffein. Vi kan inte vara konsekventa hela tiden. Måste vi ens veta vad vi sysslar med!? Än mera förklara det? VI BARA SYSSLAR! Skapa, formulera en lögn som förklarar skapelsen, skapa igen. Trummaskiner och rockgitarr. Synthar och gälla skrin. Bas och sax och kärlek. Ja för, kärlek har inga gränser, på gott och ont."

Känns skönt att äntligen vara igång och under de kommande veckorna kommer fler och fler artister och lite allmän info att släppas, så stay tuned!

Har ni några frågor kring festivalen eller rent av är intresserade av att hjälpa till på ett sätt eller annat, hör av er via facebook eller skriv en kommentar.

//Otto