Varmt välkomna ska ni vara till en kväll i bluesens och americanans tecken när Angstbadan och Lowbird Highbird delar en kväll på Pub Bastuns anrika scen!

Kort om banden:

Angstbadan bildades våren 2014 av Filip Karlström som en klassisk bluestrio och har sedan dess blivit en välbekant akt på den åländska musikscenen. Materialet och bandet har utvecklats från att köra klassiska bluestolkningar till att enbart fokusera på det egna materialet, där bluesen ofta och blandas ihop med mera rockiga och psykedeliska inslag. Med den nya EP:n Midnight Hour i ryggen så beger sig Angstbadan nu ut på en kortare turné den 9 - 12:e augusti.

Ett band där motsatser möts och samverkar utan att kollidera. Det låter storslaget och jordnära. Vemodigt med en stark, självlysande passion. Ett mörker där solen är på väg att tränga igenom. Oändligt vackert med skit under naglarna. Americana-bandet från Piteå har funnits i knappt ett år och har redan hunnit släppa sitt debutalbum på Rootsy Music, norra Europas största skivbolag för country och americana. Skivan har tagits emot mycket väl i Svensk press såväl som utomlands. Dagens Nyheter utsåg den till veckans skiva och gav den 4/5, Gaffa kallar musiken ”Norrländsk americana av yttersta kaliber” och belönade den med 5/6. 
Under hösten har bandet befunnit sig i Los Angeles och påbörjat arbetet med sin andra skiva.

Insläpp: 20:00
Första band på scen: 21:00

5 euro inträde
Åldersgräns 16 år

Varmt välkomna!